Certifierat ekologiskt

Certifierat ekologiskt

Vad menas med – Certifierat ekologiskt

Det är lättare att förstå en vara som är ekologisk när det kommer till bananer och paprikor. Men hur tänker man när det handlar om schampo, tandkräm och handkräm? Man kanske inte tänker likadant med det. Men med certifierat ekologiskt är det ännu mer raffinerat och bättre kvalitet.

Jag ska förklara viktiga bitar och detaljer

När ett företag ska starta en ny produkt, får dem två frågor av tillverkaren: ska det vara konventionell tillverkning eller ekologisk tillverkning?

Konventionell tillverkning betyder oftast eller alltid att de använder sig av tillsatser, kemikalier och i värsta fall gifter, även om en produkt har delvis någon eller några ekologiska ingredienser. I svensk lagstiftning räcker det med 14% av innehållet är ekologiskt för att kalla en färdig produkt för ekologisk.

Ekologisk tillverkning

Betyder att till större delen av en produkt har ekologiska produkter i, men kan innehålla tillsatser och kemikalier ändå. För att några exempel är Linalool, citronsyra är INTE ekologiska om det inte finns en sådan här efter: *, en så kallad Asterix. Finns det två Asterix brukar det byta certifierad ekologisk.

Certifierad ekologiskt

En produkt som är certifierad ekologisk brukar oftast ha en utmärkelse med t ex USDA som är det största certifieringsorganet som finns i världen. har du en produkt som har en USDA märkning måste du ha deras tillåtelse och följa deras föreskrifter.

Det är inte särskilt dyrt att skaffa detta, men om du fuskar eller göra andra otillåtna åtgärder med en produkt, ja då blir det dyrt för dig som företagare.

Certifierat ekologiskt

I Europa finns Ecocert som ett certifieringsorgan. Men när man läser deras kriterier om vad som krävs har dem inte lika hårda regler som USDA.

En produkt som är också 100% giftfritt har ofta fler utmärkelser som t ex Toxicfree. Det ger en dig som kund ännu mer säkert att du har en produkt som ger dig bättre hälsa. Som köpande kund minimerar du riskerna för allvarliga sjukdomar som vanlig konventionell tillverkning ska ge.

Certifierat ekologiskt

 

Till startsidan