Hur svårt kan det vara att läsa på en etikett

Varför är det så svårt att läsa en etikett på en vara du använder varje dag? Varför är det mer fokus på att räkna kalorier än det är att räkna gifter och kemikalier?

Hur svårt kan det vara att läsa på en etikett

Ansamlade gifter orsakar också utsläpp av kemikalier som kallas cytokiner Det innebär att immunförsvaret i kroppen kommer att ändras. I praktiken känner du dig nedstämd och kan inte räkna ut varför. Detta kan leda till ett ökat tröstätande och sötsug vilket kan göra att du behöver en detox.

lär dig läsa på etiketten

Symptom

Det är tyvärr naturligt att gifter lagras i kroppen. Så om man regelbundet dricker mycket koffein och alkohol, röker och äter ohälsosam mat, så kommer många olika typer av gifter byggas upp i kroppen. Det är även så om man håller sig till en hälsosam livsstil drar kroppen på sig mycket gifter, på grund av föroreningar och kemikalier. En detox kan vara ett bra sätt att göra sig av med dessa gifter. Men förutom att det kan leda till fetma, hur skadar dessa gifter?

Det finns flera symptom på att din kropp har fyllts med gifter och toxiner. Här är några saker som kan visa att det är dags för en detox:

                      Du får ofta huvudvärk

 • Ditt hår är tunnare och frasigare än vanligt
 • Hår och naglar mår dåligt
 • Dålig andedräkt och kroppslukt
 • Du lider av förstoppning
 • Hud som plötsligt får akne och andra problem som tidigare inte funnits där

Dessa är alla symptom på att kroppen är fylld med gifter. En detox kan vara ett effektivt sätt att hjälpa med ens viktnedgång men även att förbättra ens generella välmående. Kroppen mår bäst när den är ren, och detta gäller både insidan och utsidan!

 

Gifter, tillsatser och kemikalier

Gifter som samlats i kroppen är kända för att orsaka inflammation, vilket kan leda till olika sjukdomar som depression, diabetes, hjärtsjukdomar, kronisk trötthet och fibromyalgi … bara för att nämna några. Det kan även leda till viktuppgång och försämra kroppens ämnesomsättning.

Men det är möjligt att göra sig av med dessa gifter genom att detoxa kroppen och se snyggare ut då du gör en detox och renar kroppen från dessa gifter.

Vetenskapen om viktminskning Motstånd kommer att föra oss ut ur den mörka tiden av extrem bantning och motion, inte bara för dem som inte kan gå ner i vikt, men också för dem som utmanas med kronisk sjukdom.

Hormonstörande

Nya studier visar att vissa hormonstörande miljögifter, så kallade obesogener, kan stimulera bildandet av fettceller, öka fettinlagringen och öka aptiten.

– Man har sett det här sambandet både hos människa, i husdjur, i djurförsök och hos vilda djur, säger forskaren och miljötoxikologen Monica Lind.

Det finns åtminstone 800 identifierade hormonstörande miljögifter i omlopp. Till dem hör exempelvis olika bisfenoler, PCB, perfluorerade ämnen, ftalater, bromerade flamskyddsmedel, bly, arsenik, kvicksilver och bekämpningsmedel.

Hormonstörande miljögifter påverkar vår ämnesomsättning, våra blodkärl och hur kroppen omsätter socker.

Fett

Vissa kemikalier, som kallas för obesogener, kan stimulera bildandet av fettceller, öka inlagringen av fett eller påverka aptiten. Om man utsätts för vissa kemikalier tidigt i livet kan kroppens energisystem omprogrammeras så att man får lätt att gå upp i vikt – och svårt att gå ner.

I en studie där tusen 70-åringar från Uppsala följts i tio år upptäckte forskarna att höga halter av vissa kemikalier i blodet ökade risken för att de skulle drabbas av det metabola syndromet.

Det metabola syndromet är en samling riskfaktorer som övervikt, insulinresistens, förhöjda blodfetter och högt blodtryck. Det kan leda till diabetes, hjärtinfarkt och stroke.

Effekten av “obesogenerna” kan dessutom gå i arv. Flera studier har visat att höga halter av vissa kemikalier hos mamman ökar risken för att barnen ska bli feta.

WHO

WHO har konstaterat i en rapport att hormonstörande miljögifter kan bidra till fetma, diabetes, hjärtkärlsjukdomar och cancer i betydligt högre grad än man tidigare trott.

Både lidandet och de ekonomiska kostnaderna dessa kemikalier orsakar är enorma, säger Monica Lind. Exempelvis skulle en del fall av typ 2 diabetes kunna orsakas av.

Njut av det GODA

Samtidigt som det inte är möjligt att undvika obesogener helt i vårt samhälle idag finns några sätt för att minska exponeringen och sänka riskerna:

 • Ät ekologiska livsmedel
 • Drick filtrerat vatten
 • Byt ut plastflaskor med rostfritt stål eller glas (använd glasflaskor i stället för plast när du matar barn)
 • Använd gjutjärn, rostfritt stål, keramik eller glaspannor istället för kastruller och stekpannor i teflon
 • Använd naturliga, allergenfria personliga hygienprodukter och rengöringsmedel
 • Undvik plast för mat och dryck
 • Använd inte doftande luftfräschare eller ljus, de är fulla av giftiga kemikalier

Det finns rapporter överallt – men ingen lyssnar

Enligt artikeln ”Detox your fat cells” i Biotics Research”, betraktas obesogener som hormonstörande gifter, som en bidragande orsak till fetma.

Obesogener finns i bland annat plaster, bekämpningsmedel, teflonpannor och matförpackningar. Det är en sorts kemikalier som kan stimulera bildandet av fettceller, öka fettinlagringen och aptiten. Studier har även funnit att dessa kemikalier kan förändra immun- och sköldkörtelfunktionerna samt öka inflammation och oxidativ stress.

“Pälskragar som sitter på en barnjackor är nära ett barns ansikte och mun, dessa kemiska substanser som etoxylater kan absorberas direkt genom huden och i barns blod. De ämnen tar sig genom kroppen och lagras i fettceller och kan fortfarande uppvisa kroniska effekter som hormonstörningar ungefär 20 år senare.”
– Jacob de Boer, professor i miljökemi och toxikologi

 

 

#toxicfree #giftfritt #certifieratekologiskt #ekologiskt #utantillsatser #kemikaliefritt #essanteorganics

Lämna ett svar

Till startsidan