Giftfritt och ekologiskt, vad har du?

Giftfritt och ekologiskt

Vad använder du på och i kroppen som är giftfritt och ekologiskt?

Under mina år som granskare av produkter av alla dess slag, märker jag att det finns inte många producenter som går hela vägen till giftfritt och ekologiskt i sin produkter.

Tragiskt, och väldigt tråkigt när vi vet att många kemikalier till och med är cancerframkallande. Ändå fortsätter många andra med tillsatser, kemikalier och gifter i våra produkter. Varför, kan man fråga sig.

Vad finns det på marknaden idag?

Ja inte är många som har giftfritt och ekologiskt som är så nära 100%. Jag har faktiskt bara hittat ett. Du hittar de produkterna i min webbutik. Du kan handla därifrån direkt.

Min egen “dammsugning” av kemikaliefria produkter har inte gett många tummar. Det är skamligt tycker jag hur många luras med framsidan på flaskor och burkar att det är ekologiskt.

Nu ska man veta att enligt svensk lag behöver en produkt bara innehålla 14% ekologiskt för att kalla den det. Hmm resten då…

Hur är det med fyllnadsinnehållen och tillsatserna?

Ta till exempel schampo. Visst du att det finns tillsatser som är hälsofarliga bara för att vi TROR det blir renare med massa lödder!

Visste du att ju renare produkt du använder på din kropp, ju mer gynnar ingredienserna dig som är tänkt från början. Men välj då certifierat ekologiskt, helst USDA, de har den bästa kontrollen på att hålla ingredienser så rent som möjligt.

Tänk dig för!

Det tar bara 26 sekunder för ett kräm eller schampo att gå in i huden och i ditt blodsystem. Det tar 8 minuter för alla ingredienser att nå dina organ.

 

Tänk på nästa generation, välj sånt som inte skadar mikroorganismerna när det släpps ut i skog och mark. För när du duschar, diskar och tvättar tar det vägen någonstans….

 

Giftfritt och ekologiskt

/Peter

 

Lämna ett svar

Till startsidan